Wednesday 4 July 2012

Catching up

Je to až k neuvěření, ale zítra to budou tři týdny, co jsem přijela do nádherného San Francisca. Život s mojí rodinkou je neuvěřitelně "busy" a jsme pořád jako by na útěku, ale zato jsem opravdový člen rodiny a ne jen nějaká "aupair from czechoslovakia".
Stalo se toho spoustu, a mě strašně mrzí, že nemám čas se věnovat blogu víc a psát, ale pokusím se doplnit aspoň základní info.
Přiletěla jsem ve čtvrtek 15. června a Anne společně s holkama (Grace 11, Rose 10) mě vyzvedli na letišti s cedulí Welcome Lucie.  Dostala jsem pořádné objetí od Anne a to nebylo poslední, kdykoli se vrátí z pracovní cesty (což je velice časté, vzhledem k jejímu zaměstnání) dostanu "big hug". Jeli jsme domů, kde Dave sledoval hru Giants a snažil se připravit večeři. I když jsem s Dave měla po skypu zvláštní pocit a myslela si, že bude hodně odměření dostala jsem druhý  "big hug" a zjistila, že je to docela vtipálek.
Po večeři jsem rozdala dárky, a musím říct, že největší radost měli a mají holky z céček. Pořád s nima lítají, a hrají si a dělají náramky, náhrdelníky. Rose miluje knížku s českýma pohádkama a momentálně její nejoblíbenější jsou Tři přadleny. Grace se mnou vaří a peče o závod a vesele si zapisuje do kuchařského zápisníku, který ode mne dostala.

Hned od prvního večera jsem dostala od obou slečen obětí, jsme taková objímající se rodina :D.
Druhý den ráno Rose odletěla na týden k babičce do Montany a já s Anne jsme odvezli Grace do lifegard campu. Na víkend jsme jeli do našeho letního sídla v Sonomě, což je wine country. Letní sídlo je chaloupka se dvěmi loznicemi, a je tu vedro a nádherně. Voda tu strašně smrdí po síře, si připadám jak v seriálu Supernatural a čekám, kdy se tu objeví nějaký ten démon :D

Museli jsme se vrátit předčasně do SF protože jsme šli na párty. Teda Anne a Dave šli protože pozdě zjistili, že no kids, ale to mě a Grace vůbec nevadilo, objednali jsme si Thai food, které bylo v těch známých krabičkách a koukali na Harry Potter and the Goblet of Fire.

Hned první týden jela Grace na tábor jezeru Tahoe a Anne letěla do New Yorku na konferenci a Dave mě vzal do Imaxu na prequel k Vetřelcům -  Nostradamus. Větší plátno jsem v životě neviděla. Při výbušich se nám pod nohama až otřásala podlaha, ale největší zážitek z tohohle extrémuu 3D jsem měla z traileru k Hobbitovi ;) Jinak podezírám, že Anne to Davevovi nakázala :D Potom jsme se stavili na večeři na pravé strret tacos a musím říct, že  byly dokonalé.
Druhý týden jsem s Grace bloumala po San Franciscu byli jsme na Coit tower, viděla jsem sea lions na Pier 39 měla svůj první fortune cookie přímo z továrny, kde jsme se dívali, jak je vyrábějí. Prošly jsme China town, nakupovaly a prozkoumávali SF.

Ještě nám plno plánů zbývá. například biking přez Golden Gate Bridge, trip na Alcatraz nebo jízda cable cars. Ale všechno příjde s časem.
Víkendy jsme zatím trávila v Sonomě, byly jsme v Petalumě na "fair" což je něco jako naše pouť, vyzkoušela jsem typickej americkej corndog a je to strašně hnusný :D.
Protože dvě velké kamarádky se stěhovali do Francie, v pátek jsme já s dvěma maminama a 11 děckama vyrazily do Six Flags Discovery Kingdom. Bože to bylo zážitků. Viděla jsem delfíní show, přežila jsem jízdu na horské dráze zvané Boomerang (kdo mě zná, ví, že mám panickou hrůzu z výšek :D),

ale největší zážitek pro mě bylo vidět opravdovou, živou kosatku.

Tak toto bylo jen aby jste trošku pochytili, oč tu běží a já se pokusím psát častěji ;) Mějte se krásně a Happy 4th July!!!!



2 comments:

  1. Tak to je hodně boží. Né jak ta naše zaprděná ČR.

    Envýýýýýýý!

    ReplyDelete
  2. Ahoj, nemůžu tu nikde najít tvůj mail (nebo něco jiného) tak písnu sem. Moc se mi líbí tvá stránka a ráda bych se tě na něco zeptala, pokud budeš mít chvilku, napiš prosím na megy.misa@seznam.cz Děkuju :)

    ReplyDelete